Bloemkool en aardappel soep
Deze bloemkool en aardappel soep is gezond en natuurlijk erg lekker. Omdat deze soep goed vult kun je deze als voorgerecht opdienen maar ook voor een snelle of lichte lunch.
Ook kinderen zullen nu van bloemkool en aardappels smullen, en je hebt geen saus of jus nodig om ze dit te laten eten.
Je hoeft weinig voor te bereiden en je kunt de soep ook nog eens invriezen! Fijn voor een drukke dag waarop je toch gezond wil eten.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 1 sjalot
- 20 bloemkool roosjes
- 2 aardappels
- Groenten bouillon (of 1 bouillon blokje)
- Cayennepeper
- Peper en zout
Bereiding:
1 – Snijd de sjalot fijn, de aardappel in stukjes (ongeveer 1 à 2 cm) en maak de bloemkool roosjes schoon.
2 – Doe dit alles in een grote soep pan en vul met bouillon (of water en een bouillon blokje) tot net boven de ingrediënten.
3 – Laat alles koken; je kunt het vuur uitzetten wanneer de bloemkool en aardappels goed gaar zijn.
4 – Neem een staafmixer en mix een paar minuten de soep goed door tot deze helemaal glad is.
5 – Breng op smaak met cayennepeper, zout en zwarte of witte peper.
Variatie:
Wanneer je water / bouillon tot net boven de ingrediënten toevoegt, krijg je een lekkere dikke soep. Indien je deze dus iets dunner wil hebben kun je wat meer water / bouillon toevoegen. Dit kun je ook doen na de soep is gemixt, je hoeft hem dan alleen even opnieuw op te warmen.
Invriezen:
Deze bloemkool en aardappel soep is goed in te vriezen. Neem indien mogelijk niet al te grote bakjes, zo kun je het blok bevroren soep zo in een pan doen en op laag vuur laten ontdooien. Erg handig dus om altijd zelf gemaakte groenten soep in huis te hebben, je hoeft er niet eens uren van te voren aan te denken!
Met dit knoflook stokbrood erbij heb je een complete, gezonde lunch!
Geef een antwoord