Dit is een recept van Heidy Varkevisser. Met deze grote pan bruine bonensoep maak je de hele familie blij. Een grote kop soep tijdens de lunch of voor het avondeten en je kunt er weer helemaal tegenaan. Voor de vleesreepjes kun je bijvoorbeeld kip of varkens vlees nemen, net wat je lekker vindt. Zo maak je de soep helemaal naar je eigen smaak. |
Ingrediënten:
- 2 bouillon blokjes
- 1 mergpijpje
- Spekreepjes
- Vleesreepjes
- Rookworst
- 2 pakjes vermicellisoep
- 1 string vermicelli
- 2 preien
- 700 gram krieltjes
- 3 potten bruine bonen
- Jus
Bereiding:
1 – Bouillon blokjes, mergpijp, spekreepjes, vleesreepjes, prei, rookworst en natuurlijk water lekker laten trekken voor ongeveer 1,5 uur. Voeg het water toe tot net boven de ingrediënten in de pan.
2 – Dan het mergpijpje eruit halen.
3 – Bruine bonen, krieltjes, 2 pakjes vermicellisoep, string vermicelli en jus toevoegen.
4 – Even lekker laten doorkoken tot alles gaar is.
5 – Je bruine bonensoep is nu klaar, eet smakelijk!