Stroopwafels zijn iets puur Nederlands, oorspronkelijk komen ze uit Gouda. Altijd leuk om hier een gerecht mee te maken. De stroopwafel bestaat uit 2 lagen krokante wafel en hier tussen in een heerlijke zoete siroop. Dit keer de Stroopwafel cake! Zeer gemakkelijk te bereiden en super lekker.
Benodigdheden:
- 6 stroopwafels
- 200 gram roomboter
- 4 eieren
- Cake mix (bijvoorbeeld de standaard van de Jumbo)
- Cake bakblik 28-30 cm
- Mixer
- Eventueel: kaneel
Bereidingswijze:
Breek allereerst alvast de stroopwafels in kleine stukjes, zodat je ze straks in het cake beslag kunt doen.
Vervolgens aan de slag met het cake beslag. Neem 200 gram roomboter en klop dit met een mixer op tot een romige massa op middel stand. Indien de boter goed is voeg je de 4 eieren en de cake mix toe. Vervolgens het geheel met een mixer goed mixen tot een egale massa zonder klontjes. Indien je dit lekker vindt kun je als toevoeging nog kaneel erin mengen.
Is het beslag klaar voeg je de stroopwafel toe, nogmaals even goed door roeren zodat de stroopwafel goed verdeeld is.
Vet je cake blik in met bakboter of olie en vervolgens het cake beslag erin.
Verwarm de oven voor op 200 graden, daarna de cake erin. Bak de cake zo’n 60-70 minuten op 160 graden (heteluchtoven).
Klaar! Eet smakelijk!