Dit is een super simpele en goedkope erwtensoep, perfect voor wanneer je weinig tijd of zin hebt om te koken.Het enige dat je hoeft te snijden is de mozzarella, erg makkelijk dus. |
Ingrediënten:
- Een blik erwtjes (180 à 200 gram per persoon)
- Bouillon blokje (groenten of vlees)
- Mozzarella
- Water
Bereiding:
1 – Laat de erwtjes uitlekken en doe deze in een steelpan. Vul met water tot net boven de erwtjes en voeg een bouillon blokje toe.
2 – Wanneer het water bijna kookt zet je het vuur wat lager en laat de erwtjes nog 2 minuten zacht worden.
3 – Snijd ondertussen de mozzarella in kleine stukjes.
4 – Neem nu de pan van het vuur en mix de erwtjes met behulp van een staafmixer tot je een egale soep krijgt.
5 – Voeg de stukjes mozzarella toe en roer dit goed door. Zet de pan eventueel even terug op laag vuur zodat de kaas goed smelt.
Eet smakelijk!
Klik hier voor een recept van klassieke Hollandse erwtensoep