Knoflook stokbrood
Dit knoflook stokbrood is heerlijk bij een barbecue, als voorgerecht of zelfs als bijgerecht. Het smaakt eigenlijk overal wel bij! Leg bijvoorbeeld een paar plakjes op een salade of eet het bij een kipfilet of biefstuk. Wanneer je soep maakt kun je hier ook een paar plakjes knoflook stokbrood bij serveren, zo heb je een nog completer voorgerecht.
Aangezien dit snel en makkelijk te bereiden is, is het perfect voor wanneer je veel gasten krijgt voor een barbecue of een feestje bijvoorbeeld. Serveer er wat stukjes kaas bij en je vrienden en familie zullen smullen terwijl ze op het hoofdgerecht wachten.
Wat heb je nodig voor 1 stokbrood?
- 1 Stokbrood
- 2 tenen knoflook
- 100 gram boter (smeerboter)
- 1 sjalot
- Peterselie
- Bieslook
Bereiding:
Je kunt het beste een afbak stokbrood nemen aangezien deze niet te hard zal worden, maar een gewoon stokbrood kan ook.
1 – Indien je een afbak stokbrood gebruikt, bak deze voor ongeveer 2/3 van de tijd die op de verpakking staat.
2 – Meng de boter, geperste knoflook, fijngesneden sjalot, peterselie en bieslook met een vork in een schaaltje.
3 – Haal het afbak stokbrood uit de oven of neem een gewoon stokbrood. Snijd om de 2 cm een snee die tot ongeveer 2/3 diep gaat.
4 – Smeer nu je boter mengsel in elke snee en ook over het hele stokbrood.
5 – Leg nu het afbak stokbrood voor de resterende tijd in de oven. Een gewoon stokbrood leg je in een oven van 100 graden voor een paar minuten. Let op dat het stokbrood niet te donker wordt, het is klaar zodra de boter helemaal gesmolten is.
Tip: Je kunt dit zowel warm als koud serveren, al kun je het beter niet in de koelkast bewaren. Maak je stokbrood maximaal 1 uur van te voren en bewaar deze op kamertemperatuur.
Neem bijvoorbeeld deze zoete salade en vervang de sneden stokbrood met geitenkaas door knoflook stokbrood.
Geef een antwoord