Een goed gevulde tosti is perfect voor een snelle lunch. Het vult goed, en je kunt er eindeloos mee variëren. Om je wat inspiratie te geven, lees je hier één van mijn favoriete tosti recepten. |
Ingrediënten voor 1 goed gevulde tosti:
- Olijfolie
- Een halve kipfilet
- Kipkruiden
- 2 sneden brood naar keuze
- Een halve tomaat
- Kaas naar keuze
- Een paar kleine blaadjes sla
Bereiding:
- Verwarm een beetje olijfolie in een pan en snijd je halve kipfilet in dunne plakjes. Strooi wat kipkruiden over je kip, en bak deze in de pan tot ze goed gaar zijn.
- Ondertussen kun je de tomaat in dunne plakjes snijden, en de sla wassen.
- Beleg 1 snee brood met de kaas, de sla en de plakjes tomaat. Leg hier de plakjes gebakken kipfilet op, en eventueel nog wat kaas (te veel kaas? Nee joh, dat bestaat niet 😉 ).
- Leg de 2e snee brood op je goed belegde snee en hop, het tosti-ijzer in!
Kaas voor de tosti
Je kunt veel soorten kaas gebruiken voor een tosti. Vaak kiest men voor Gouda en Emmental, maar ook oude kaas, of geitenkaas zijn heerlijk op een tosti. Varieer dus af en toe, of gebruik de restjes kaas uit je koelkast om een originele tosti te maken.
Eet smakelijk!