Filet american maken
Auteur: www.devoedzamekeuken.nl
Vlees, ik eet het denk ik het liefste rauw of bijna rauw. Een biefstuk moet bloederig zijn, een tartaartje enkel even snel dichtgeschroeid en als geboren Amsterdammer ontbreekt natuurlijk ook de ossenworst niet in de lijst van ‘niet te versmaden vleeswaren’.
En Filet Americain vind ik misschien nog wel het aller lekkerst!
Bij een soort van toeval ontdekte manlief afgelopen weekend hoe je heel makkelijk zelf Filet Americain kunt maken en ik ging ermee aan de slag om er een heus recept van te maken. Helemaal niet vervelend om het nog eens te moeten maken, want wat is dat smullen zeg!
Je kunt het maken van rundergehakt en alles met een vork goed mengen, maar voor een fijnere structuur, kun je het ook met een keukenmachine mengen.
Neem in ieder geval gehakt die minstens 2 weken bevroren is geweest, dan weet je zeker dat eventuele parasieten het loodje hebben gelegd!
Filet american maken
Ingrediënten
- 300 gr. biologische gehakt uit de vriezer, wel ontdooit
- 2 eierdooiers
- 60 gr. boter
- 3 el. gezeefde tomaten
- 2 tl. taco kruiden
- 1 tl. zoete paprika poeder
- 1 tl. zout
- peper uit de molen
- snuf Râs al hânout naar smaak
- sjalotje
- peterselie voor de garnering
- optioneel: kappertjes
Werkwijze
- Doe de gehakt met de eierdooiers, de kruiden en het zout en peper in de kom van de keukenmachine en mix even snel door elkaar.
- Smelt de boter in een steelpan en schenk deze bij de gehakt terwijl je de machine laat draaien.
- Mix alles goed door elkaar tot een egale massa.
- Serveer met een fijngesneden sjalot en een plukje peterselie en eventueel wat kappertjes.
12 Responses to Filet american maken