Fondant au chocolat
De fondant au chocolat is erg bekend in landen als Frankrijk en staat daar dan ook op de meeste menu kaarten. Het is een soort cakeje van chocolade die vanbinnen nog vloeibaar is. Het is dus belangrijk om dit toetje warm te serveren zodat de chocolade eruit loopt zodra je je lepeltje erin zet.
Het lijkt moeilijk om precies de goede textuur te krijgen en er voor te zorgen dat de binnenkant vloeibaar blijft, maar als je het recept volgt zul je merken dat iedereen dit lekkere toetje kan maken. Het is vooral belangrijk rustig aan te doen zoals in het recept staat beschreven, gebruik een spatel om de ingrediënten te mengen en je zult zien hoe gemakkelijk dit gaat.
Wat heb je nodig voor 6 toetjes?
- 250 gram pure chocolade
- 4 eieren
- 150 gram suiker
- 100 gram bloem
- 100 gram boter
- Wat extra boter en bloem om de schaaltjes mee in te smeren.
Bereiding:
1 – Verwarm je oven voor op 180 graden.
2 – Laat de chocolade samen met de boter smelten au bain marie, laat dit hierna rustig staan.
3 – Met behulp van een mixer maak je een mousse van de eieren (eiwit en eigeel) en de suiker.
4 – Meng voorzichtig de gesmolten chocolade/boter met de mousse van ei en suiker. Dit kun je het beste met een spatel doen, neem je tijd.
5 – Voeg nu beetje bij beetje de bloem toe met behulp van je spatel.
6 – Na 6 schaaltjes te hebben ingesmeerd met boter en een beetje bloem giet je je mengsel hierin.
7 – Zet je schaaltjes nu voor 8 à 10 minuten in de oven. Je kunt met een mes checken of de binnenkant nog vloeibaar is (dit is dus de bedoeling).
8 – Haal je cakejes voorzichtig uit de schaaltjes en serveer warm.
Tip: Dit is erg lekker met crème anglaise (vanillesaus), wat slagroom en een beetje poedersuiker. Smullen maar!
Geef een antwoord