Gegratineerde kalkoenfilets
Deze gegratineerde kalkoenfilets bereid je met kaas, cherrytomaatjes, bosuitjes en pesto; heerlijke smaken die samenkomen in één gerecht. Je hoeft weinig voor te bereiden en alle stappen zijn erg simpel, perfect voor wanneer je weinig tijd hebt om te koken!
Kalkoen drink je het beste met een rode of droge witte wijn; bijvoorbeeld een rode Pomerol, Beaujolais of Châteauneuf du Pape of natuurlijk een witte Côtes du Rhône villages of Givry.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 4 kalkoenfilets (ong. 1,5 ons per stuk)
- 2 eetlepels olijfolie
- 8 cherrytomaatjes
- 4 bosuitjes
- 1 ons geraspte kaas (b.v. Old Amsterdam)
- 4 theelepels rode of groene pesto
- Gekneusde peper (uit pepermolen) naar smaak
Bereiding:
1 – Snijd de cherrytomaatjes in vieren en de bosuitjes in ringen.
2 – Leg de kalkoenfilets tussen twee stukken huishoud folie en sla ze plat met een spatel of keukenhamer.
3 – Bestrooi de kalkoen met peper.
4 – Bak het vlees in de olijfolie voor ongeveer 8 minuten aan beide kanten bruin.
5 – Leg de kalkoenfilets in een ovenschaal en bestrijk ze met de rode of groene pesto.
6 – Meng de cherrytomaatjes, bosuitjes en geraspte kaas door elkaar en verdeel dit over de kalkoen.
7 – Zet de ovenschaal nu voor ongeveer 5 minuten in de oven om het alles te laten gratineren.
Tip: Serveer dit lekkere gerecht met aardappelpuree, tagliatelle of een salade.
Indien je een salade bij het hoofdgerecht serveert, kun je als voorgerecht bijvoorbeeld deze amuse-bouche of dit knoflook stokbrood proberen. Deze stroopwafel cake of deze glutenvrije blauwe bessen cake zijn echte aanraders voor het dessert.
Geef een antwoord