DE foodblog van Nederland

Lamsvlees met witte bonen

Lamsvlees met witte bonen

Niet iedereen is fan van witte bonen, maar je kunt er erg lekkere gerechten mee maken. Dit heb ik ontdekt toen ik aan het eten was in Restaurant Houten. Hier kreeg ik een heerlijk gerecht van lamsvlees met witte bonen voorgeschoteld. Dit heeft me geïnspireerd tot het maken van dit gerecht. Het is helemaal niet moeilijk om te maken. Het kost wel even tijd om alles goed op smaak te krijgen en in te laten trekken. Lees eerst de bereiding goed door om te kijken of je hier wel voldoende tijd voor hebt.

De ingrediënten

600 gram lamsvlees

1 pot witte bonen

40 gram boter

1 ui

1 teentje knoflook

2 tomaten

2 kruidnagels

1 laurierblad

2 dl bouillon

400 gram aardappels

Zout

Peterselie

Bereidingswijze

  1. Strooi zout over het lamsvlees en snij deze in stukken. Bak het lamsvlees vervolgens in de boter rondom bruin.
  2. Snij de uit en knoflook fijn en bak deze even mee.
  3. Voeg de bouillon toe en laat het geheel ongeveer 45 minuten zachtjes sudderen.
  4. Snij de aardappels in blokjes. Ontvel de tomaten en snij deze ook fijn. Voeg beiden samen met de kruidnagels en het laurierblad hierbij en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
  5. Voeg nu de witte bonen en wat fijngesneden peterselie toe en laat het geheel warm worden.
  6. Het geheel op smaak brengen met zout, peper en aroma. Dit naar eigen wens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief