DE foodblog van Nederland

Maaltijdsalade met gele biet

Auteur: www.paulienvisscher.nl

Niet altijd heb ik zin om uitgebreid in de keuken te staan. Soms is het fijn om snel iets op tafel te kunnen zetten. Bijvoorbeeld na een dag werken, als je een dagje weg bent geweest, als je ziek bent, of gewoon als je tijd nodig hebt voor andere dingen.

Als ik een snelle maaltijd wil, denk ik na over wat snel klaar is, maar ook wat ik van te voren kan klaarmaken. Veel gerechten kan je van te voren al klaarmaken, zoals een ovenschotel. In sommige gevallen houd je alle ingrediënten apart in bakjes en voeg je ze op het laatste moment bij elkaar. Dat is ook het geval bij deze maaltijdsalade met gele biet.

Op het moment dat het jou uitkomt kook je de gele bieten (of rode bieten, dat kan natuurlijk ook). Je laat ze afkoelen, snijd ze in stukjes en doe ze in een bakje in de koelkast. Ook de andere ingediënten maak je zo ver klaar als kan en doe je in aparte bakjes. Wanneer je daadwerkelijk wilt gaan eten, later op de dag, of de volgende avond, dan doe je alles bij elkaar, giet je de olie erbij en ben je in een paar minuten klaar om aan de maaltijd te beginnen.

 

Eet smakelijk!

 

Recept voor maaltijdsalade met gele biet

 

Benodigdheden voor 2 tot 3 personen

  • 600 gram gele bieten
  • 75 gram veldsla
  • 50 gram walnoten
  • Wat groene kruiden (zoals peterselie, bieslook of dille)
  • Een scheutje olijfolie
  • Een stukje geitenkaas (naar keuze)

 

Bereidingswijze

Was de bieten en doe ze in een pan met ruim water.

Breng aan de kook en kook ze, afhankelijk van de grootte, in 45 tot 60 minuten gaar.

Laat de bieten even iets afkoelen en stroop dan met je handen de schil onder de stromende kraan eraf.

Snijd in blokjes en laat verder afkoelen.

Was de veldsla en breek de walnoten in kleinere stukjes.

Doe de bietenblokjes, veldsla en walnoten samen met wat groene kruiden in een schaal en sprenkel er olijfolie over.

Voeg naar keuze blokjes geitenkaas toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief