Met Tonijn Gevulde Courgette Bootjes
Auteur www.devoedzamekeuken.nl
Op mijn tuin raakt het courgette seizoen een beetje ten einde, maar in de winkels zijn ze nog volop te krijgen.
Een paar jaar geleden had ik nooit kunnen denken dat courgettes zo veelzijdig waren en als ze niet in mijn groenten abonnement hadden gezeten, had ik ze waarschijnlijk nooit gekocht. Later, toen ik ze op mijn tuin had gezet, wist me vaak geen raad met mijn courgette-oogst, ook al had ik toen maar 1 plant!
Inmiddels weet ik beter en maak ik er werkelijk van alles van, ja zelfs heerlijke zoete muffins!
Omdat we natuurlijk niet iedere dag courgette op het menu hebben staan en ik in de winter ook wel wat tot mijn beschikking wil hebben, droog ik het overschot in mijn droogoven of ik vries een deeltje in, maar om dit recept van gevulde courgettes te kunnen maken heb je echt hele courgettes nodig, dus maak ik dit recept nu toch wel wekelijks.
Bovendien is het makkelijk te maken, goedkoop en de kinderen vinden het alle drie lekker en dat laatste is niet iets dat vaak voorkomt! Wat wil je nog meer?
Kook er wat rijst bij, een soepje vooraf en een lekker romig gerecht toe en je hebt een heerlijke maaltijd.
Ingrediënten (voor 5 à 6 personen)
3 middelgrote courgettes
2 blikjes tonijn
1 tomaat
1 sjalotje
1 ei
1 el. kokosmeel
handje amandelen
beetje kokosolie of ander vet
peper uit de molen
keltisch zeezout
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 160˚C
Was de courgette grondig en snijd eventuele plekjes eruit.
Verwijder de steelaanzet en het andere uiteinde en snijd ze vervolgens in de lengte doormidden.
Eventueel kun je een dun plakje van de onderkant snijden, dan blijven ze beter liggen, maar zelf doe ik dat eigenlijk nooit.
Hol de courgettes uit met een lepel, laat een rand van ongeveer 7mm. zitten.
Je gebruikt ongeveer de helft van het vruchtvlees, de rest kun je bijvoorbeeld invriezen voor later gebruik elders.
Bestrooi de uitgeholde courgettes licht met zout en peper en leg ze op een bakplaat.
Laat de tonijn uitlekken en doe deze in een grote kom.
Snijd het sjalotje fijn, de tomaat in kleine blokjes en snijd ook het vruchtvlees van de courgette in kleine stukjes.
Maal de amandelen fijn in een keukenmachine.
Voeg dit alles, samen met het ei, het kokosmeel en wat peper en eventueel zout, toe aan de tonijn en meng goed door elkaar.
Vul de courgette bootjes met het mengsel en verdeel kleine brokjes kokosolie er overheen of besprenkel met gesmolten kokosolie.
Bak ze in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten of tot de courgettes gaar zijn.
Serveer met in bouillon gekookte rijst of gierst met een flinke klont boter.
Eet smakelijk!
Geef een antwoord