Deze pasta met prei en gorgonzola (vegetarisch) is een complete maaltijd met prachtige smaken en een smeuïge saus met lekkere kaas. Neem indien mogelijk groenten uit eigen tuin of koop anders biologische ingrediënten om dit gerecht nog gezonder en smaakvoller te maken.
Voor degenen die niet vegetarisch zijn is het simpel om wat rundergehakt toe te voegen, zo is dit gerecht makkelijk aan te passen.
Een witte wijn zal het beste bij dit gerecht passen, maar ook een zoete rosé is een goede optie. Neem bijvoorbeeld een zoete witte Côtes de Bergerac, een witte Pessac – Léognan of een Cabernet d’Anjou rosé.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 400 gram pasta (bijvoorbeeld Fusilli of gemengd)
- 3 preien
- 1 rode paprika
- 3 el olijfolie
- 125 ml room culinaire (eventueel light)
- 3 cm verse gemberwortel
- 1 teen knoflook
- 150 gram gorgonzola kaas
- Zout
- Peper
Voor de niet vegetariërs:
Neem ook 300 gram rundergehakt.
Bereiding:
1 – Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven
2 – Snijd de prei in dunne ringen en was deze in een vergiet, laat ze even uitlekken.
3 – De gember snijd je fijn, ook de paprika en gorgonzola snijd je in kleine blokjes. Pers de knoflook.
4 – Neem een anti-aanbak, wok- of hapjespan en verwarm hier de olijfolie in.
5 – Bak de prei met de gember voor ongeveer 3 minuten in de pan. Hierna voeg je de stukjes paprika en de geperste knoflook toe.
6 – Zet nu het vuur laag en roer de room culinair door de pan. Hierna mogen de stukjes gorgonzola erbij. Blijf goed roeren.
7 – Breng op smaak met zout en peper.
8 – Serveer dit alles met de gekookte pasta.
Voor de niet vegetariërs:
Bak het gehakt in een beetje olijfolie en voeg dit toe na stap 5.
Tip: Je kunt wat blokjes gorgonzola overhouden en deze bij het opdienen boven op de pasta verspreiden.
Als voorgerecht kun je deze lekkere amuse-bouche maken, ook deze is vegetarisch.