Kip met rijst wordt al snel saai. Met dit recept voor rijst met kurkuma en kip heb je een nieuw gerecht met een verrassende smaak. Zeker het proberen waard! |
Ingrediënten voor rijst met kurkuma en kip voor 2 personen:
- Een flink scheut olijfolie
- 1 Ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 Kipfilets
- Zout
- 1 glas water
- Zwarte peper
- Kurkuma
- 1 groene peper
- 1 tomaat
Bereiding:
1 – Verwarm de olijfolie in een soeppan. Snijd ondertussen de ui en teentjes knoflook fijn, en de kipfilet in blokjes.
2 – Bak de ui, knoflook en kip in de olijfolie voor een minuut of 10.
3 – Kook ondertussen rijst voor 2 personen in een aparte pan. Zodra de rijst gaar is laat je deze in een vergiet uitlekken. Je hebt deze pas weer nodig zodra je “jus” en vlees klaar is.
4 – Voeg een mespuntje zout, wat zwarte peper, kurkuma en het glas water toe.
5 – Roer alles goed door en laat dit zo’n 10 minuten sudderen op laag vuur met een deksel op de pan. Ondertussen snijd je de peper en tomaat in blokjes.
6 – Wanneer de kip gaar is kun je de stukjes groene peper en tomaat toevoegen. Roer dit goed door.
7 – Als laatst voeg je de gekookte rijst toe. Om er zeker van te zijn dat de rijst warm is kun je deze zo’n 2 minuten in de “jus” laten terwijl je blijft roeren.
N.b: De peper en tomaat zijn niet op de foto te zien. Het recept is wel een stuk lekkerder als je deze toevoegt.