DE foodblog van Nederland

Tapenade met groene olijven en gedroogde tomaten

Tapenade met groene olijven en gedroogde tomaten Deze tapenade met groene olijven en gedroogde tomaten kun je het hele jaar door eten. ‘s zomers is het een perfecte tapenade om te serveren tijdens een barbecue. In de winter kun je lekkere toastjes maken en plaatsnemen op de bank voor de tv.

Het bereiden van deze tapenade duurt nog geen 5 minuten, en je hebt alleen een blender nodig! Makkelijker kunnen we het niet maken.

Ingrediënten voor 1 schaaltje tapenade met groene olijven en gedroogde tomaten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 gram groene olijven zonder pit
  • 75 gram gedroogde tomaten
  • 6 ansjovisjes
  • 100 gram mascarpone
  • Peper

 

Bereiding:

1 –  Neem een blender en giet hier de 2 eetlepels olijfolie in. Voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de peper.

2 –  Mix ongeveer 10 seconden, stop de blender, duw alle ingrediënten naar het midden en mix weer ongeveer 10 seconden.

3 –  Doe dit tot je een goed smeerbare tapenade hebt.

4 – Proef je tapenade met groene olijven en gedroogde tomaten, en breng op smaak met peper.

 

Tip: Je kunt deze tapenade ook gebruiken als een saus voor pasta.

 

Om wat meer opties aan je gasten te bieden kun je ook deze simpele eiersalade maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief