DE foodblog van Nederland

Heerlijk Tomatensoep Recept om de Zintuigen te Verwennen

Dit is een heerlijk tomatensoep recept

Tomatensoep, met zijn rijke kleur en hartverwarmende smaak, is een klassieker in de wereld van comfortfood. Deze eenvoudige en toch bevredigende soep heeft de kracht om onze zintuigen te prikkelen en ons een gevoel van welbehagen te geven. Of je nu een ervaren kok bent of pas begint met koken, dit tomatensoep recept zal je laten zien hoe je een heerlijke kom zelfgemaakte tomatensoep kunt bereiden die je smaakpapillen zal verrassen.

Ingrediënten:

  • 1 kg rijpe tomaten
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortelen, geschild en in stukjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
  • 4 kopjes groentebouillon
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 kopje room (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
Tomatensoep maken

Image by jcomp Tomatensoep maken

Instructies:

  1. Voorbereiding van de tomaten: Snijd een kruis aan de onderkant van elke tomaat en dompel ze onder in kokend water gedurende ongeveer 30 seconden. Hierdoor kun je de schil gemakkelijk verwijderen. Laat ze afkoelen en verwijder de schillen. Snijd de tomaten in stukken en verwijder de zaadjes.
  2. Bakken van de groenten: Verhit een beetje olijfolie in een grote soeppan. Voeg de fijngehakte ui, knoflook, wortelen en bleekselderij toe. Bak op laag vuur tot de groenten zacht zijn en de ui glazig is.
  3. Toevoegen van tomaten en kruiden: Voeg de gesneden tomaten toe aan de pan en roer goed. Voeg vervolgens de gedroogde basilicum en oregano toe. Laat alles een paar minuten sudderen zodat de smaken kunnen mengen.
  4. Bouillon toevoegen: Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur vervolgens lager en laat de soep zachtjes sudderen gedurende ongeveer 20-25 minuten, zodat alle ingrediënten goed gaar zijn.
  5. Pureer de soep: Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Als je een zijdezachte textuur verkiest, kun je de soep ook door een fijne zeef of een passeerzeef halen.
  6. Afwerking: Als je van een romige soep houdt, voeg dan nu de room toe en roer goed door. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  7. Serveren: Giet de heerlijke tomatensoep in kommen en serveer met een vleugje verse basilicum of een scheutje olijfolie. Voeg eventueel een sneetje knapperig brood toe voor een complete maaltijd.

Met dit eenvoudige recept kun je genieten van de authentieke smaak van zelfgemaakte tomatensoep. De combinatie van verse groenten, kruiden en rijpe tomaten zorgt voor een verfijnde en hartverwarmende smaakervaring. Of je nu een kom tomatensoep serveert tijdens een knusse avond thuis of bij een speciale gelegenheid, dit recept zal je zeker complimenten opleveren en je zintuigen verwennen.

Ben jij fan van tomatensoep? Deel dit heerlijke tomatensoep recept verder met andere liefhebbers.

Heb jij nog zin om als hoofdgerecht er een heerlijke pasta bij te maken? Bekijk hier dan een lekker recept >> Pasta Carbonara maken

Volg ons op Facebook voor meer lekkere recepten > Kookpraat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief