Champignonsaus
Vaak worden sauzen gezien als moeilijk te bereiden, maar dat valt reuze mee; binnen 15 minuten heb jij een heerlijke champignonsaus zonder al te veel moeite.
Dit is een lekkere saus om met rood vlees zoals rundvlees te eten, maar daarom kun je deze ook maken voor wanneer je een barbecue, fondue of gourmet avond hebt. Deze luxe smaak zal je familie en gasten zeker bevallen!
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 300 gram champignons
- 20 cl vloeibare volle room
- Peterselie
- Knoflook
- Zout en peper
- 5 cl Cognac
- Kalfsfond (ongeveer 1 theelepel poeder)
- Boter
Bereiding:
1 – Snijd de champignons in plakjes na deze schoon te hebben gemaakt.
2 – Laat de champignons rustig garen in een beetje boter.
3 – Gooi 3/4 van het kookvocht weg.
4 – Voeg de peterselie en de knoflook toe aan het overgebleven kookvocht met daarin de champignons.
5 – Flambeer dit nu met de Cognac.
6 – Voeg langzaam de vloeibare volle room toe zodat de saus dikker wordt.
7 – Voeg ongeveer 1 theelepel kalfsfond toe en roer het alles goed door elkaar.
8 – Proef en voeg zout, peper, peterselie en knoflook naar smaak toe.
Geef een antwoord