Bloedworst met appels
Bloedworst met appels is lekker op een winterse dag of voor een gezellige avond met het gezin rond de tafel. Maar hoe bereidt je bloedworst?
Binnen 30 minuten heb je voor 4 à 6 personen een gezond bordje met bloedworst en warme appels geserveerd.
Wat heb je nodig voor 4 à 6 personen?
- 500 gram appels
- Het citroen van 1 sap
- 60 gram boter
- 700 gram bloedworst
- Bieslook
- Zout en peper
Bereiding:
1 – Schil de appels en snijd deze in dunne plakjes, giet het citroensap er overheen.
2 – Laat 40 gram boter in een pan smelten en bak hier de appeltjes gedurende voor 15 minuten.
3 – Snijd de bloedworst in stukken van ongeveer 10 cm. Maak wat gaatjes met een vork.
4 – Bak de bloedworst in 20 gram boter gedurende 10 à 12 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
5 – Snijd de bieslook fijn.
6 – Serveer de warme appels en bloedworst met wat verse bieslook.
Serveer dit gerecht met een lekkere salade.
Geef een antwoord