Saus op basis van bloemkool
Sausjes maken je gerecht vaak helemaal af maar zijn vaak nogal ongezond. Daarom geef ik je hier een recept voor een gezonde, maar natuurlijk erg lekkere saus. Het lijkt raar, een saus op basis van bloemkool, maar het resultaat mag er wezen! Ook is deze saus van bloemkool erg simpel naar je eigen smaak aan te passen door het toevoegen van je lievelings kruiden. |
Ingrediënten:
- 1 grote bloemkool
- Groenten bouillon blokje
- 1 kleine ui
- Eventueel melk
- Eventueel een theelepel boter
- Peper en zout of andere kruiden
Bereiding:
1 – Snijd de ui in kleine reepjes en fruit deze aan in een pan.
2 – Ondertussen snijd je de bloemkool in roosjes en kook je deze gaar in water met een blokje groenten bouillon.
3 – Wanneer de ui en bloemkool klaar zijn doe je deze in de blender. Bewaar de bouillon in de pan. Mix dit tot je een smeuïge saus krijgt.
4 – Als je de saus te dik vindt kun je een lepeltje bouillon of een scheutje melk toevoegen en het allen opnieuw mixen in de blender. Ook is het mogelijk een theelepel boter toe te voegen om het alles wat zachter en lekker smeuïg te maken.
5 – Breng de saus op smaak met peper en zout of andere kruiden die je lekker vindt.
Je kunt de saus van bloemkool opnieuw opwarmen in een pannetje indien nodig, blijf goed roeren en doe dit op laag vuur. Ook is deze goed te bewaren tot de volgende dag in een afgesloten bakje in de koelkast.
Lekker bij:
- Zalm
- Biefstuk
- Pasta
- Kip
- En bij heel veel andere dingen
Geef een antwoord