Aïoli, een makkelijk recept voor homemade knoflooksaus
Sausjes lijken vaak moeilijk te maken, en daarom koop je ze maar in de supermarkt. Maar met een blender en een paar ingrediënten die je waarschijnlijk toch al in huis hebt kun je een heerlijke aïoli maken.
Deze knoflooksaus past goed bij een barbecue of gourmet avond. Ook groenten worden extra lekker met een schaaltje aïoli |
Ingrediënten voor 1 schaaltje aïoli:
- 8 teentjes knoflook
- 1 ei
- 0,5 theelepel zout
- 25 cl olijfolie
- 1 citroen
- Peper
Bereiding:
1 – Begin met het koken van de teentjes knoflook in wat water. Na 5 minuten koken haal je de schil ervan af en verwijder je de kern indien deze zichtbaar is.
2 – Pers de citroen en bewaar het sap.
3 – Doe het ei, de knoflook en het zout in een blender. Mix een paar seconden.
4 – Voeg langzaam de olijfolie toe door het gat in de deksel van je blender. Laat je blender draaien op lage snelheid.
5 – Wanneer alle olijfolie met de andere ingrediënten is gemixt kun je het citroensap toevoegen.
6 – Breng op smaak met wat peper en voilà, je eigen aïoli!
Geef een antwoord