Chocolate Bark – Versierd Chocolade Hart
Als je nog nooit een chocolate bark hebt gemaakt, is het nu toch echt tijd! Je hebt in een mum van tijd een eetbaar kunstwerkje gemaakt, en dat met maar een paar ingrediënten. Gebruik de snoep, koekjes en nootjes waar je dol op bent, en maak zo een goedkope chocolate bark helemaal naar je eigen smaak. |
Je kunt een chocolate bark in veel verschillende vormen maken, maar dit hart vind ik wel erg schattig!
Kies chocolade van een goede kwaliteit. Je hoeft niet de allerduurste repen te nemen, maar de chocolade moet wel smeuïg zijn. Soms merk je dat de textuur een beetje droog of ‘poederachtig’ is, die repen kun je dus beter niet gebruiken.
Ingrediënten:
- 200 gram melkchocolade
- Snoepjes
- Kleine koekjes
- Pistache nootjes
- Amandelen
- Rozijnen
- Gedroogde cranberries
- Etc.
Bereiding:
1 – Begin met het snijden / breken van koekjes, snoepjes, pistache nootjes etc. Alles dat je op je chocolade hart wil gebruiken.
2 – Breek de chocolade repen in blokjes, en smelt deze au bain-marie.
3 – Giet de gesmolten chocolade in een siliconen mal naar keuze, en begin met het versieren.
4 – Zet je chocolate bark in de koelkast en wacht een paar uur. Wanneer de chocolade helemaal hard is kun je je eetbare kunstwerkje uit de mal halen en op een mooi bord of plankje op tafel zetten om van te smullen.
Heb je deze pindakaas koekjes in de vorm van hartjes al geprobeerd?
Geef een antwoord