Kip ananas met tomaat – avocado salade
Kip ananas met tomaat – avocado salade
Dit is een heerlijk fris recept met onder andere kip, salade, tomaat, avocado en ananas. Geschikt om te maken op de barbecue, maar ook om lekker thuis op het fornuis te bereiden.
Ingrediënten Kip – Ananas:
– 4 kippenborstjes zonder botten / kipfilet
– ½ beker ananassap
– ¼ beker soja saus
– 1 tafellepel gesneden knoflook
– 2 tafellepels honing
– 1 theelepel gesneden gember
– 2 tafellepels gesneden koriander
– 2 gesneden bosuien
– 1 limoen
– 1 ananas
Ingrediënten Salade:
– 2 Avocado’s
– 2 tomaten
– Krop sla
– 1 Ui
Bereidingswijze:
Snijd de kippenborstjes of kipfilet horizontaal doormidden zodat ze ongeveer 1,5 cm dik zijn.
Vervolgens maak je eerst de marinade, de kip moet namelijk ongeveer 3,5 tot 4 uur marineren. Dit doe je als volgt:
Neem een kom en schenk een halve beker (ongeveer 150 ml ananas sap) en een kwart beker soja saus (ongeveer 75 ml) in de kom. Voeg vervolgens 2 eetlepels honing toe, een tafellepel gesneden knoflook, een theelepel gesneden gember en 2 tafellepels gesneden koriander. Snijd de limoen door midden en pers hem uit boven de marinade en even goed roeren met een garde.
Zet een beetje marinade apart in een pan, ongeveer 75 ml. Hier maken we later nog een sausje van.
Neem de kip en de marinade, leg de kip in een kom of marinade zak samen met de marinade en laat ongeveer 3,5 tot 4 uur marineren. Niet langer dan 4 uur!
De salade:
Snijd de krop sla, de avocado, de uien en tomaten in stukjes. Verdeel dit over een groot plat bord of doe alles in een grote kom. Snijd een limoen in partjes en garneer de salade hiermee. Gebruik zelf je favoriete dressing.
Na maximaal 4 uur leggen we de kippenborstjes op de barbecue. Alles op medium vuur, vlak boven de kolen en niet te lang, anders droogt de kip uit. Bak ze even zodat de buitenkant lekker knapperig en bruin is. De binnenkant van de kip is nog wel rauw, daarom leg je ze nu aan de overkant van het vuur / de kolen. Bak ze even door, zodat ze gaar zijn.
Snijd de ananas in ringen en leg ze op de barbecue, vlak boven de kolen. Bak ze een paar minuten op de barbecue.
De marinade die we apart hebben gezet in een steelpan zet je nu bovenop de barbecue. Even opwarmen. Giet dit over de kip heen.
Dit gerecht kan natuurlijk ook gewoon in de pan worden bereid.
Klaar! Eet smakelijk!
Geef een antwoord