Heerlijke aardappels uit de oven met paprika en Herbes de Provence. Een smaakvolle variant op de standaard gekookte of gebakken aardappels als bijgerecht. Je kunt er veel in één keer maken dus dit is zeker een aanrader wanneer je visite krijgt. Lees ook de BBQ tip, perfect voor de zomerse avonden! |
Ingrediënten:
- Vastkokende aardappels
- Paprika
- Herbes de Provence
- Boter
- Peper en zout
- Eventueel wat Parmezaanse kaas
Bereiding:
1 – Verwarm je oven voor op 200 graden.
2 – Vet een ovenschaal in met boter. Smelt ook een klontje boter in een pannetje of in de magnetron.
3 – Schil de aardappelen en snijd deze tot 3/4 diep in. Zo krijg je dus gleuven in je aardappels zonder dat deze los komen als plakken. Leg de aardappels in de ovenschaal.
4 – Snijd de paprika fijn en steek een aantal stukjes tussen de ‘schijfjes’ aardappel. De paprika die overblijft leg je ook in de ovenschaal.
5 – Giet nu een beetje gesmolten boter over de aardappel en besprenkel deze hierna met herbes de Provence en een beetje zout en peper.
6 – Je aardappels kunnen nu voor zo’n 45 minuten de oven in, wat langer indien ze erg groot zijn.
Serveer je aardappels uit de oven met vlees, vis of een lekkere salade.
BBQ tip: In plaats van de aardappels in de oven te doen kun je ze ook in aluminium folie wikkelen (na het toevoegen van de paprika en kruiden) en deze op de barbecue plaatsen.