Deze aubergine met diverse groenten en gehakt is perfect voor een warme gezonde lunch, of als bijgerecht bij het diner. Dit recept is voor 2 halve aubergine’s. Je kunt het recept natuurlijk makkelijk verdubbelen als je dit als hoofdgerecht wil serveren. |
Ingrediënten voor 2 stuks aubergine met diverse groenten en gehakt:
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- Lenteuitjes
- Knoflook
- 1 rode ui
- 100 gram gehakt (rund of lam)
- Olijfolie
- Geitenkaas
- Honing
Bereiding:
1 – Snijd de aubergine in de lengte doormidden en leg deze in een overschaal met de binnenkant naar boven. Smeer in met olijfolie.
2 – Laat de aubergine 30 minuten op 180 graden bakken.
3 – Snijd de rode paprika, lenteuitjes, knoflook en rode ui fijn. Bak dit alles met wat olijfolie in een pan. Voeg het gehakt toe en bak ook dit even mee.
4 – Wanneer de aubergine 30 minuten in de oven heeft gelegen kun je de binnenkant uithollen. Snijd wat je eruit haalt fijn, en voeg dit toe aan de groenten en gehakt.
5 – Voeg nu de groenten, gehakt en fijngesneden aubergine toe aan de overgebleven buitenkant van de aubergine.
6 – Maak het helemaal af door er wat geitenkaas met honing op te doen. Serveer warm.
Een ander recept dat je kunt maken met lamsgehakt zijn deze lekkere lamsgehakt burgers met ras el hanout!