Verse courgette soep is makkelijk te bereiden en natuurlijk super gezond! Met ingrediënten uit eigen tuin maak je de lekkerste en meest gezonde soep, maar indien je geen groentetuin hebt, ga dan voor biologische producten. Deze soep is vegetarisch.
Ingrediënten:
- 1 ui
- 2 grote courgettes
- Teentje knoflook
- Olijfolie (extra vierge)
- Groenten bouillon (of bouillon blokje)
- Verse oregano
Bereiding:
1 – Verwarm een scheutje extra vierge olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de gesnipperde ui en knoflook.
2 – Snijd ondertussen 2 grote courgettes in plakjes (en snijd deze eventueel door midden) zonder de schil te verwijderen. Wanneer de ui en knoflook gefruit zijn kun je de courgette toevoegen. Laat dit alles nu 5 minuten stomen met de deksel op de pan.
3 – Blus af met een scheutje koud water en vul hierna de pan met groenten bouillon of water en een bouillon blokje tot net boven de courgette. Voeg wat verse oregano toe en laat de soep koken tot de courgette zacht is.
4 – Je kunt je soep zo eten of even mixen met behulp van een staafmixer. Serveer de soep met stokbrood.
Tip: Voor een complete lunch kun je deze courgette soep serveren met lekker knoflook stokbrood.
Eet smakelijk!