Gamba’s op de BBQ is iets wat niet mag ontbreken tijdens deze lekkere zomerse avonden. Natuurlijk wil je geen uren in de keuken staan om alles voor de barbecue voor te bereiden, en dat hoeft ook niet met dit recept! Binnen 5 minuten heb je de marinade klaar, terwijl deze in de gamba’s trekt kun je andere voorbereidingen treffen, zo gedaan dus.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 16 gamba’s
- 4 lange houten prikkers
- 2 eetlepels olijfolie
- 6 druppels citroensap
- Een beetje zout
- 1 rode Spaanse peper
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1/2 theelepel kurkuma poeder
Bereiding:
1 – Verwijder de zaadjes uit de Spaanse peper en snijd de peper fijn.
2 – Maak een marinade met het zout, olijfolie, stukjes Spaanse peper, kerrie, kurkuma en citroensap. Meng dit alles goed door elkaar.
3 – Meng de gamba’s door de marinade en laat dit een kwartier intrekken.
4 – Rijg vier gamba’s aan elke houten prikker.
5 – Rooster de prikkers met de gamba’s op de barbecue en klaar!
P.s: Kies bij dit gerecht voor een frisse, droge wijn maar met voldoende kracht en concentratie om de structuur van de gamba’s en de pittigheid van het gerecht aan te kunnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lekkeree Pinot Blanc!
Eet smakelijk!