Wat doe je met die ene wortel, die halve prei en die 2 kleine aardappels die je nog hebt liggen? Maar er lekkere groenten schijven van! Dit recept is perfect om al je kleine restjes op te maken. Serveer deze schijven als voorgerecht of bij je vlees of vis. Zo hoef je nooit meer groenten en aardappels weg te gooien! |
Ingrediënten:
- Restjes groenten en aardappels
- 1 ei
- Peterselie
- Zout en peper
Gebruik restjes wortel, broccoli, bloemkool, prei, alles wat je hebt dat in de oven kan… Indien je veel groenten en aardappel restjes hebt kun je een extra ei toevoegen, je moet dit recept een beetje op gevoel maken.
Bereiding:
1 – Verwarm je oven voor op 200 graden.
2 – Zorg ervoor dat alle groenten en aardappelen schoon, geschild en pitloos zijn.
3 – Snijd alle restjes zo fijn mogelijk.
4 – Mix het ei met de peterselie en wat zout en peper. Meng dit nu met de groenten en aardappels zodat het samen een puree vormt.
5 – Maak nu dunne schijfjes van de groenten puree op een vel bakpapier. Bak ze in ongeveer 15 minuten gaar, dit is een beetje afhankelijk van de dikte van je schijfjes en de groenten die je gebruikt. Houdt ze daarom goed in de gaten.