Kalfsvlees met ui dat 45 minuten heeft gesudderd, dat zal smaken! Het duurt even voor het klaar is maar dan heb je ook een prachtig en toch makkelijk te bereiden gerecht op tafel.
Serveer dit met een lekkere salade of wat volkoren rijst.
Voorbereidingen: 15 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 800 gram kalfsvlees
- 1 grote ui
- 40 gram boter
- 40 gram bloem
- 1 liter kalfsfond of water
- 1 bouquet garni
- 2 eetlepels crème fraîche
- Zout en peper

Bereiding:
1 – Snijd het kalfsvlees in stukken van ongeveer 50 gram.
2 – Snijd de ui fijn.
3 – Bak het kalfsvlees kort in de boter, zonder het vlees te laten kleuren. Voeg de ui toe en laat 5 minuten sudderen. Strooi er wat bloem over en laat nog eens 5 minuten garen.
4 – Voeg nu de kalfsfond of het water en de bouquet garni toe. Breng op smaak met wat zout. Breng aan de kook en laat het 45 minuten met een deksel erop koken.
5 – Haal de stukken kalfsvlees uit de pan en laat deze wat uitlekken. Houd ze hierna warm.
6 – Als de saus erg dun is laat deze dan wat inkoken. Voeg de crème fraîche toe en breng aan de kook terwijl je goed roert. Voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe. Haal de saus door een vergiet en giet over het kalfsvlees heen.
P.s. Bij kalfsvlees komt een zachte rode wijn het beste tot zijn recht. Kies bijvoorbeeld voor een wijn gemaakt van de Merlot druif.
2 reacties
Heb het recept vrij strak gevolgd maar na 40 minuten kon het kalfsvlees linea recta de vuilnisbak in. Keidroog en hard vlees. De saus was heerlijk bij de witte rijst en peultjes.
Lekker recept maar voor mijzelf verander ik voortaan wat dingen: vlees mooi kleurtje aanbraden, uit de pan halen, recept verder volgen maar het vlees niet langer dan 10 -15 minuten laten sudderen. De dikke stukken vlees werden namelijk na 40 minuten veel te droog. De smaak is geweldig!