DE foodblog van Nederland

Kipcurry met pompoenpuree

Auteur: www.peachypaleo.nl

 

Kip, curry en pompoen gaan heel goed samen! Deze combi is pittig en zoet tegelijk. Als je geen pompoenpuree in huis hebt, niet getreurd… het is heel makkelijk te maken en kan ingevroren worden voor later.

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

 

  • 1 kilo kippendijtjes wegen met een keukenweegschaal
  • 1 rode ui
  • 1 handjevol champignons
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels gele currypasta
  • 2 kopjes (480 ml) pompoenpuree
  • ½ kopje (120 ml) kokosmelk
  • kokosolie om in te bakken
  • peper en zout naar smaak

Zoveel tijd heb je nodig:

 

  • Keukentijd: 10 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten

 

Kipcurry met pompoenpuree

 

Zo maak je het:

 

Snijd de ui, champignons en paprika in stukjes. Verwarm kokosolie in een grote pan en bak dit op laag vuur in ongeveer 5 minuten zacht en gaar. Voeg in de laatste minuut ook de twee teentjes geperste knoflook toe en roer dit goed door het geheel.

 

Snijd ondertussen de kippendijtjes in kleine blokjes of reepjes en bestrooi deze met peper en zout naar smaak.

 

Draai het vuur hoog en voeg de kip toe aan de pan. Bak de kip even kort aan alle kanten aan, ongeveer 3 minuten. De kip hoeft nog niet gaar te zijn. Voeg de gele currypasta in de laatste minuut toe en roer dit goed door de kip.

 

Draai het vuur laag en voeg de pompoenpuree en kokosmelk toe aan de pan. Doe het deksel erop en breng de curry zachtjes aan de kook. Verwijder het deksel zodra de curry kookt. Roer het geheel dan goed door en laat dit zonder deksel onder af en toe roeren ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen.

 

Serveer bijvoorbeeld met bloemkoolrijst of gestoomde groenten. Yammie!

 

 

2 Responses to Kipcurry met pompoenpuree

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief