Deze koude volkoren pastasalade met ei is heerlijk bij een barbecue, als lunch of na het sporten. Met dit recept maak je 2 porties. Met volkoren pasta zorg je ervoor dat je genoeg complexe koolhydraten binnenkrijgt. De eieren zorgen voor eiwit, waardoor je met dit gerecht weer uren energie hebt. |
Ingrediënten voor 2 grote borden koude volkoren pastasalade:
- 100 à 140 gram (voor het koken) elleboog pasta (macaroni), het liefst volkoren
- 5 eieren
- 1 sjalot
- Mayonnaise
- Evt. een eetlepel mosterd
- Tuinkruiden
- Peper
- Zout
Bereiding:
1 – Kook de pasta zoals op de verpakking staat uitgelegd. Giet de pasta af en laat deze afkoelen in een grote kom.
2 – Kook ondertussen ook de eieren 10 minuten.
3 – Snijd de sjalot en de hardgekookte eieren fijn.
4 – Meng de afgekoelde pasta, eieren en sjalot goed door elkaar.
5 – Voeg wat mayonnaise toe, eventueel wat mosterd, en tuinkruiden, peper en zout naar smaak.
Zin om meerdere pastasalades op tafel te zetten, probeer dan deze eens: Snelle en makkelijke pastasalade