Deze omelet met courgette heeft een frisse en originele smaak. Je maakt in 1 grote pan een omelet voor 2 personen, zo ben je dus lekker snel klaar met koken en heb je niet al te veel afwas. |
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 grote courgette (minimaal 300 gram)
- 4 eieren
- Verse ui (gesnipperd) of uienpoeder
- Zout en peper
- Mespuntje cayennepeper
Bereiding:
1 – Snijd de courgette in plakjes (met of zonder schil) en bak deze in wat boter in een grote pan. Ze moeten bijtgaar zijn, niet al te zacht, aangezien ze tijdens het bakken van het ei nog verder zullen garen. Als je verse ui gebruikt bak je deze met de courgette mee.
2 – Ondertussen klop je de 4 eieren los in een schaaltje met de verschillende kruiden en het uienpoeder indien je geen verse ui gebruikt.
3 – Wanneer de courgette bijtgaar is giet je de eieren in de pan en zorg je ervoor dat overal ongeveer evenveel courgette ligt.
4 – Laat dit nu op een laag vuur bakken tot je omelet gaar is.
Serveer je omelet met courgette bij vlees of vis, of op een bruine boterham voor de lunch.
Eet smakelijk!