Vandaag een heerlijk recept met verschillende soorten groente, kokosmelk, zalm en geurige pandanrijst van Lassie. Makkelijk te maken en een heerlijke combinatie van smaken.
Ingrediënten (voor 4 personen)
– 1 rode ui, gesnipperd
– 1 rode peper in dunne reepjes (zaadjes eruit halen)
– 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
– sap en rasp van 1 limoen (voorkeur biologisch)
– 2 eetlepels olie (neutraal)
– 200 ml kokosmelk
– 4 bospenen
– 2 bosuitjes
– 150 g peultjes
– 300 g broccoliroosjes
– 4 stukken verse zalmfilet, zonder vel à 125 g
– 300 g Lassie Geurige Pandanrijst Zacht & Bloemig
Andere benodigdheden: lage ovenschaal, steamer/stoompan.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Meng in een kom de rode ui met peperreepjes, koriander, limoenrasp, 2 eetlepels limoensap, olie en wat zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.
- Schenk de kokosmelk in de ovenschaal. Leg de stukken zalm erin en verdeel het kruidenmengsel erover. Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de zalm in ca. 20 minuten net gaar worden.
- Kook intussen de pandanrijst gaar volgens de aanwijzingen.
- Schil de bospenen met een dunschiller en snijd ze schuin in dunne plakjes. Halveer de bosuitjes in de lengte en snijd ze in stukken van 3 cm. Schep in een stoommand de peultjes, broccoli, bospeen en bosui door elkaar. Stoom de groenten in een stoomoven, steamer of stoompan in 12-15 minuten beetgaar.
- Schep een kwart van de rijst in een licht ingevet kopje. Druk goed aan, en stort het timbaaltje iets buiten het midden op een warm bord. Maak zo nog 3 timbaaltjes. Dit kan ook met een garneercirkel.
- Leg op elk bord een stuk zalm met kruiden en royaal groenten naast de timbaaltjes. Schep de kokosjus uit de schaal over de zalm en groenten.
Eet smakelijk!
Indien je niet van zalm houdt, kun je dit gerecht ook maken met pangasiusfilet, kabeljauwfilet of tilapiafilet.
Voedingswaarden per persoon:
– 745 kcal
– 35 g eiwit
– 36 g vet waarvan 13 g verzadigd
– 68 g koolhydraten
– 6 g voedingsvezel