Auteur: www.pizza.nl
Pizza Primavera
‘Primavera’ betekent lente in het Italiaans. Pizza Primavera is dan ook een lekkere, luchtige pizza, die altijd anders is. Zo kun je hier echte lentegroente op leggen, maar ook andere frisse groente. Dit pizzarecept bestaat onder andere uit bladspinazie, mozzarella, paprika en zwarte olijven. Experimenteer vooral lekker met jouw favoriete groente!
– serveert: 1
– voorbereidingstijd: 10 minuten
– bereidingstijd: 30 minuten
– totale tijd: 40 minuten
Ingrediënten
- 1 pak pizzamix (of een kant-en-klare pizzabodem)
- 1 pot tomatensaus (of maak jouw pizzasaus zelf)
- 60 g verse bladspinazie
- 200 g mozzarella, geraspt
- 350 g paprika, in blokjes gesneden
- 100 g ui, fijngesneden
- zwarte olijven, gesneden
- Italiaanse kruiden
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven alvast voor op 220 graden.
2. Vet een bakplaat in met boter of een beetje olie.
3. Rol hierop het pizzadeeg uit en maak hier een groot rechthoek van.
4. Bak de pizzabodem 6-8 minuten in de oven (of totdat ‘ie goudbruin is).
5. Verhit een theelepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
6. Voeg de groenten toe en bak deze 6-8 minuten.
7. Verspreid driekwart van de saus over de pizzabodem.
8. Leg hierop de paprika en de ui.
9. Leg ook de spinaziebladeren erop.
10. Giet de rest van de saus ook over de pizzabodem.
11. Bestrooi de pizza met de geraspte mozzarella.
12. Bak de pizza nog een keer 8-10 minuten in de oven, totdat deze goudbruin en knapperig is.
13. Bestrooi de pizza als laatste nog even met de olijven en kruiden.
Buon appetito!