Auteur: www.degezondekok.nl
Onze moestuin puilt uit van de rode bieten! Daarom maak ik regelmatig een salade, zoals deze variant met komkommer, geitenkaas en dille. Een gezonde en lekkere lunch in de zomer.
Ingrediënten
- 2 gekookte rode bieten
- halve komkommer
- jonge geitenkaas (chèvre) of feta
- verse dille
- olijfolie
- witte wijnazijn
- zwarte peper
Rode bieten salade
Bereidingswijze
Gekookte rode bieten kun je kant-en-klaar in de winkel kopen. Nog lekkerder zijn bietjes uit de moestuin, die je zelf kookt. Dat duurt overigens wel 45-60 minuten. Laat de bieten afkoelen en snijd ze in kleine blokjes. Schil de komkommer en maak ook hier kleine blokjes van. Je kunt het vruchtvlees uit de komkommer snijden (en opeten ;-)) zodat de salade wat steviger blijft. Leg de bietjes en de komkommer op een mooie schaal of op een groot bord. Verkruimel er wat jonge geitenkaas of feta over, 25 tot 50 gram is genoeg.
Maak een dressing van drie delen olijfolie en een deel witte wijnazijn (gewone azijn of citroensap kan ook) en sprenkel die over het bord. Nu nog wat versgemalen zwarte peper en verse dille toevoegen en je salade is klaar. Heerlijk met een geroosterde (glutenvrije) boterham als lunch op een zomerse dag!
Extra informatie
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten (exclusief kooktijd bietjes)
2 reacties
Bietensalade… mijn uitgesproken favoriet.
Mijn variant daarop is: een fijn gesnipperd uitje erdoor, ja ook dille en dan ook een snufje knoflookpoeder, balsamico azijn en een paar drupjes vloeibare natrena en dan o foei… een lepel Zaanse mayonaise erdoor, waar het lekker romig van wordt!
Misschien niet zo gezond maar o zo lekker en het is gebleken dat je er toch 80 mee kunt worden. 🙂
Klinkt ook lekker Puck. Een lepel mayonaise mag best af en toe ;-).