Salade met gevulde eieren geserveerd met gebakken kip
Deze salade met gevulde eieren geserveerd met gebakken kip is een complete en gezonde maaltijd.
Dit recept is zo klaar en je hoeft weinig te koken en bakken, lekker voor een drukke avond dus.
Dit recept is voor 1 persoon en bevat 520 kcal en 44 gram eiwit. We tellen hier 200 kcal voor de sla dressing, maar dit is afhankelijk van de dressing die je gebruikt.
Wat heb je nodig?
- Sla (de soort die je lekker vindt)
- 2 eieren
- Ongeveer 20 gram mayonaise (extra light 3% vet)
- Bieslook
- Sla dressing (kant-en-klaar te koop of makkelijk zelf te maken)
- 1 tomaat
- 1 kipfilet van ongeveer 125 gram
- Bakboter
- Eventueel zout en peper
Bereiding van de salade:
1 – Kook de 2 eieren 10 minuten zodat deze hard zijn. Snijd ze in de lengte door de helft en verwijder het eigeel. Bewaar het eiwit op een bord. Meng het eigeel met de mayonaise tot je een mooie massa krijgt.
2 – Snijd de tomaat in plakjes of stukjes.
3 – Vul de eiwitten met het eigeel/mayonaise mengsel.
4 – Verdeel de sla over een bord en breng op smaak met je favoriete sla dressing (bijvoorbeeld honing-mosterd).
5 – Leg de gevulde eieren op je sla, voeg de tomaat toe en besprenkel met bieslook. Breng op smaak met zout en peper.
Bereiding van de kip:
1 – Snijd de kipfilet in stukjes of bereid de hele filet in één keer.
2 – Bak in wat boter tot de kip helemaal gaar is. Je kunt eventueel wat kip kruiden toevoegen voor het bakken.
Serveer de salade met de gebakken kip. Je kunt de kip ook koud eten, erg lekker!
2 Responses to Salade met gevulde eieren geserveerd met gebakken kip