DE foodblog van Nederland

Kersen Gelatine Pudding

Auteur: www.eetgoedvoeljegoed.com

Soms heb je geen zin om eindeloze toeren uit te moeten halen in de keuken, maar toch is het lekker om na een heerlijke maaltijd toch een dessert tevoorschijn te kunnen toveren. Ik weet niet hoe het bij jullie in huis is, maar bij ons is een ‘toetje’ haast verplicht (hoewel ik er niet altijd aan toegeef). Van tijd tot tijd maak ik dan deze puddinkjes. Ze zijn heel eenvoudig klaar te maken: ze staan binnen tien minuten in de koelkast. Maar wat ik hier ook zo prettig aan vind, is dat ze 100% suikervrij zijn. Geen toegevoegde honing, ahorn of andere zoet maker. Gewoon de smaak van de kokos en kersen.

Rood fruit bewaar ik altijd in de vriezer. Of ik het nou zelf pluk of koop, ik vind het gewoon zonde als er op een bepaald moment schimmel op komt. In de vriezer dus! Bramen, aardbeien, frambozen, kersen en alle soorten bessen… Als ik er aan kan komen, liggen ze bij mij in de vriezer! Voordeel is dat je dan op elk moment van het jaar kan profiteren van rood fruit. Plus ze ontdooien erg snel en zijn dus makkelijk te verwerken in een recept als deze of als saus of door een cake.

 

Samen met kokosmelk krijg je een heerlijk, licht-zoete combinatie die perfect smaakt na een warme maaltijd. En varieer met het fruit! Elke fruitsoort of -moes werkt wel in dit recept. Wat denk je van sinaasappels, mango, ananas, peer of druiven?

 

Wil je liever toch geen kokosmelk gebruiken? Vervang het dan door een andere melk naar keuze of water. In het laatste geval zou ik wel aanraden om iets van diksap te gebruiken. De kokosmelk geeft dit toetje ook een ietwat zoete smaak en die mis je als je water gaat gebruiken.

 

Kersen Gelatine Pudding

– 100% lactosevrij en suikervrij!

4 porties

1 el gelatinepoeder of 6 gelatineblaadjes

125 ml koud water

250 ml kokosmelk, gehalveerd

200 gram kersen uit de diepvries

1/4 tl vanillepoeder

 

Los de gelatine op in het koude water en zet dit even apart.

Doe de bevroren kersen met vanillepoeder in een blender en zet dit ook even apart.

Warm nu de kokosmelk op tot het net niet kookt, maar wel heet is.

Doe de ene helft bij de gelatine en de andere helft schenk je over de bevroren kersen om ze iets te laten ontdooien.

Roer de gelatine en kokosmelk even goed door en pureer de kersen.

Schenk het kersenmengsel bij het gelatinemengsel en roer even erg goed door met een garde.

Verdeel dit over vier kommetjes en zet deze in de koelkast om op te stijven.

Lekker met stijfgeslagen kokosroom.

 

Opmerkingen

Als eerste kun je de stap van heet kokosmelk over bevroren kersen schenken overslaan als je verse kersen of ander vers rood fruit gebruikt. Warm dan alleen de helft van de kokosmelk op en de andere helft schenk je koud over het fruit.

 

Stijfgeslagen kokosroom krijg je door het dikke gedeelte van een blikje of pak kokosmelk net als slagroom op te kloppen met een mixer. Door een pak of blikje kokosmelk een nacht in de koelkast te zetten, wordt een gedeelte van de kokosmelk stijf en dit schep je er dan zo uit. Doe de stijfgeslagen kokosroom in een spuitzak om het mooi te kunnen opspuiten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief