DE foodblog van Nederland

Sardine Mousse

Auteur: www.devoedzamekeuken.nl

De combinatie van sardines met gelatine en koriander maken deze mousse tot een ware voedingsstoffenbom. De sardines zitten vol met calcium, omega-3 en selenium.

Sardines zitten laag in de voedselketen en dat betekent dat ze minder vervuild zijn dan vissen die hoger in die keten zitten.

 

Bovendien zorgt het hoge gehalte aan selenium in combinatie met koriander ervoor dat je niet bang hoeft te zijn voor zware metalen uit de zee in de vis.
Zowel selenium als koriander binden de zware metalen aan zich, waardoor deze gemakkelijk het lichaam kunnen verlaten.
In mijn artikel Gifvrije vrijdag: Ontgiften met koriander lees je meer over de ontgiftende werking van koriander.
En in mijn artikel 10 Redenen Waarom Jij ook Gelatine in je Koffie wilt lees je meer over de gezondheidsbevorderende eigenschappen van gelatine.

Ingrediënten

• 4 eetlepels koud water
• 1 eetlepel gelatine poeder
• 2 blikjes sardines (ik gebruikte die van Fishes)
• 1 bosuitje, fijn gesneden
• een bosje koriander
• 2 eetlepels citroensap
• 200 ml. slagroom
• keltisch zeezout en peper uit de molen naar smaak

Sardine Mousse

1. Hak ongeveer de helft van de koriander fijn tot je zo’n 2 eetlepels ervan hebt.
2. Doe het water in een kommetje, strooi er de gelatine over en laat die enkele minuutjes staan.
3. Doe 4 eetlepels slagroom in een pannetje en verwarm deze, maar breng niet aan de kook.
4. Los het gelatine-mengsel hierin op.
5. Doe de sardines in de keukenmachine samen met de citroen, fijngesneden koriander en bosuitje.
6. Mix tot een puree en doe er vervolgens het gelatine-mengsel door en zout en peper naar smaak. Mix alles goed door elkaar.
7. Klop de rest van de slagroom stijf in een aparte kom.
8. Schep het sardine mengsel door de slagroom.
9. Neem een kom of andere geschikte vorm en schep daar de massa in.
10. Dek de vorm af met een bord of iets dergelijks en laat enkele uren in de koelkast opstijven
11. Keer de vorm om op een bord, garneer met de rest van de koriander.
12. Lekker op bijvoorbeeld zaden crackers, maar vast ook met stokbrood!

 

Sardine Mousse, eet smakelijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief