Auteur: www.goedetengezondleven.nl
Wil je eens gezond snoepen? Ga dan eens aan de slag met aardbeien en zwarte chocolade. Vind je zwarte chocolade normaal gesproken niet zo erg lekker, probeer het dan eens met aardbeien. Wel goede zoete aardbeien natuurlijk. Dat is de truc om het nog zoeter te maken. Waarom met zwarte chocolade?
Wat is zwarte chocolade?
Zwarte chocolade is chocolade met een cacao percentage hoger dan 72%. Hoe hoger het percentage hoe gezonder de chocolade. Er zijn chocolades met een hoog percentage dat iets romiger zijn dan andere. Zelf vind ik zo’n romige chocolade erg lekker. Bijvoorbeeld van het merk Bio+.
Zwarte chocolade is zo gezond omdat er een antioxidant in zit. Het gaat specifiek om flavonoïden.
Wat doen Flavonoïden voor het menselijk lichaam?
Flavonoïden
- werken positief op je bloeddruk
- werken positief voor je cholesterolgehalte
- gaan veroudering tegen
- hebben positieve invloed op je aderen, door minder aderverkalking & het verwijderen van je aderen.
- werken ontstekingsremmend
Een mooi lijstje dus. Nu het eenvoudige recept:
Aardbeijen met een twist
Ingrediënten
- 250 gram aardbeien
- 100 gram zwarte chocolade
Bereiding
Smelt de chocolade au bain marie. Dat kun je doen door een pannetje in een grotere pan te zetten met water erin. Zorg ervoor dat de chocolade niet gaat koken. Dat gaat niet snel als je au bain marie aan de slag gaat. Zet je de pan rechtstreeks op het vuur, dan kan het wel gebeuren dat de chocolade gaat koken.
Was de aardbeien en houdt de kroontjes er op. Daar kun je de aardbeien mooi vastpakken. Doop ze in de chocolade en zet ze op z’n kop op een bord te drogen.
Zet de aardbeien een half uurtje in de koelkast, zodat de chocolade goed uitgehard is.
Dat kan natuurlijk ook met andere vruchten, zoals stukjes banaan of frambozen.
Genieten maar!
Meer lekkere recepten voor gezonde tussendoortjes? Kijk dan eens op de website van Goed eten Gezond leven onder de rubriek Tussendoortjes.
22-05-2014 goedetengezondleven.nl aardbeijen met een twist