Appel karamel cake
Auteur: www.wedofood.nl
Een heerlijke cake voor op de zondag. Gebruik lekkere frisse appels zoals Elstar of Goudrenetten. Door de karamel krijgt de cake een mooi glimmend bovenkantje.
Recept voor een cakevorm:
185 gram bloem
150 gram suiker
2 tl bakpoeder
180 gram boter (gesmolten)
1 tl vanille-essence
3 eieren
1 appel (1 helft in dunne plakjes en 1 helft in kleine stukjes)
Karamel:
100 gram suiker
60 gram boter
1 el water
Appel karamel cake
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de bakvorm in of gebruik bakpapier om de bodem en kanten te bedekken.
Meng in een keukenmachine de bloem, de boter, de suiker, de eieren, de bakpoeder en de vanille-essence. Als het goed gemengd is roer dan voorzichtig de stukjes appel erdoor. Leg intussen de plakjes appel op de bodem van de bakvorm. Smelt dan in een pan de boter voor de karamel, doe het water en de suiker erbij en breng het aan de kook. Draai het vuur wat lager en blijft roeren totdat het mengsel de kleur en structuur van karamel heeft.
Giet de karamel dan over de appel in de bakvorm. Giet het meel-mengsel erover heen en zet 50 minuten in de oven.
Laat de cake eerst 10 minuten afkoelen. Leg dan een rooster of bord op de cakevorm en stort dan de cake erop. De appelkant is de bovenkant. Laat verder afkoelen.
Eat smart and do it in style!
2 Responses to Appel karamel cake