Chili con carne op eigen wijze
Ooit chili con carne gegeten in een restaurant? Ik wel. Dit was in restaurant Den Haag. Ik zag het gerecht op de kaart staan en was toch benieuwd hoe deze kok dit gerecht zou klaar maken. Ik kende chili con carne alleen vanuit thuis, maar nu beleefde ik het gerecht op een hele andere wijze. Dit heeft mij ertoe gezet om het gerecht zo goed mogelijk uit te werken en te delen met anderen. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.
Ingrediënten
Bruine bonen (mag gewoon uit blik)
500 gram gehakt (half-om-half)
2 uien
2 teentjes knoflook
1 paprika
400 gram tomaten
2 eetlepels olie
2 eetlepels tomatenpuree
1 dl bouillon
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel suiker
Zout
Bereidingswijze
- Snij de uien klein en pers de knoflook.
- Fruit deze fijngesneden uien en de geperste knoflook in de olie.
- Kruid het gehakt en voeg deze erbij. Blijf dit roeren en laat het geheel bruin worden.
- Voeg ook de kleingesneden (en schoongemaakte) paprika toe en bak dit even mee.
- Ontvel de tomaten en snij deze in stukken. Voeg deze samen met de bouillon, tomatenpuree, suiker en chilipoeder toe en breng het geheel aan de kook.
- Draai het gas omlaag en laat het mengsel 20 minuten door sudderen.
- Voeg nu de bruine bonen toe en laat het geheel warm worden.
Ooit wel eens zulke lekkere chili con carne op?