Eiersalade, echt iets wat met feestjes, de kerstdagen en andere gezellige tijden op tafel komt! Je kunt natuurlijk eiersalade in een bakje in de supermarkt kopen, maar dat is lang niet zo lekker als zelfgemaakte. Het leuke is dat je de smaak zelf aan kunt passen met behulp van kruiden, zout en peper! Nog een voordeel? Het is super simpel en goedkoop om een flinke schaal eiersalade op tafel te zetten, en iedereen zal er van smullen. Serveer je salade met toastjes of sneetjes stokbrood.
Wat heb je nodig?
- 6 eieren
- 1 sjalotje
- Mayonnaise
- Paprikapoeder
- Mespuntje cayennepeper
- Peper
- Zout
Bereiding:
1 – Kook de eieren 10 minuten zodat deze hard zijn.
2 – Snijd de eiren in stukjes en hak het sjalotje fijn.
3 – Meng het ei met de mayonnaise, het sjalotje, de cayennepeper en breng op smaak met paprikapoeder zout en peper.
Tip: Laat je eiersalade goed afkoelen in de koelkast voor deze te serveren; je kunt deze dan ook makkelijk twee dagen bewaren in een goed afgesloten bakje, geen paniek dus als je te veel maakt.