Deze ham rolletjes met bladerdeeg en rauwe ham zijn perfect voor een snel tussendoortje of voor wanneer er visite komt. Je kunt binnen een paar minuten een grote hoeveelheid rolletjes in de oven hebben. |
Ingrediënten:
- Bladerdeeg (kant en klaar)
- Rauwe ham
- 1 ei
Bereiding:
1 – Verwarm je oven voor op 180 à 200 graden (volg instructies op de verpakking van het bladerdeeg).
2 – Snijd het bladerdeeg in stukken. Het beste is om vierkante plakjes te gebruiken, deze snijd je dan in vieren, van punt naar punt. Heb je een grote ronde plak, snijd dan ongeveer gelijke stukken.
3 – Beleg elk stukje bladerdeeg met een plakje rauwe ham.
4 – Rol het bladerdeeg op en duw de rand lichtjes aan zodat het rolletje dicht blijft.
5 – Klop een ei los en smeer een dun laagje over elk rolletje.
6 – Zet je rolletjes nu in de oven tot ze mooi goud-bruin zijn.
Je kunt deze warm eten zodra ze uit de oven komen, maar wanneer je ze in de koelkast bewaard in een afgesloten bakje zijn ze ook erg lekker.