Havermout koekjes zijn erg makkelijk te maken en kunnen gegeten worden als ontbijt of tussendoortje. Wanneer je ’s morgens geen tijd of zin hebt om een ontbijt klaar te maken en er rustig voor te gaan zitten zijn deze koekjes erg handig, je kunt ze namelijk onderweg naar je werk of school opeten. Natuurlijk is dit ook een lekkere en gezonde snack voor tijdens de pauze of zelfs tijdens of na het sporten.
Deze havermout koekjes zijn erg gezond omdat ze vol zitten met eiwit, vitamines, vezels en mineralen, veel beter dus dan een witte boterham met hagelslag als ontbijt.
Ingrediënten voor 15 koekjes:
- 50 gram havermout
- 150 gram banaan
- Toevoegingen
Je kunt toevoegen wat je maar lekker vindt, bijvoorbeeld zoals ik hier heb gedaan kaneel en rozijnen, maar ook stukjes pinda, noot, chocolade enz. zijn erg lekker. Voeg toe wat je maar lekker vindt, zolang het tegen het bakken in de oven kan.
Wil je meer koekjes bakken? Neem altijd 3x zoveel gram banaan als havermout, 100 gram havermout meng je dus met 300 gram banaan enz.
Bereiding:
1 – Verwarm je oven voor op 180 graden.
2 – Prak de banaan fijn in een kom en meng dit met de havermout.
3 – Voeg kaneel, rozijnen, noten etc. toe.
4 – Maak op een ingevette bakplaat of in een siliconen bakvorm 15 bolletjes en druk deze plat met een lepel.
5 – Je kunt de koekjes nu voor ongeveer 15 à 20 minuten in de oven laten bakken. Let erop dat ze niet al te donker worden. Ze zullen niet helemaal hard worden maar een beetje « elastisch ».
Je kunt je havermout koekjes een paar dagen bewaren in een goed afgesloten bakje.