Auteur: www.eeeeef.wordpress.com
Havermoutstengels met mango-kokos dip, een gezonde snack. Perfect voor een feestje, bij het zwembad, tijdens een picnic…
Wat heb nodig: (10 stuks)
150 gram banaan (2 kleintjes)
100 gram havermout
2 EL gebroken lijnzaad
1/2 ei
1 EL honing
Mespunt zout
1/2 mango
Kokosrasp
Handje Gemende noten
Oven, bakplaat, bakpapier en een staafmixer
Hoe maak je het?
Havermoutstengels met mango-kokos dip
Begin met het fijn prakken van je banaan. Voeg hier je zout, havermout, honing, ei en lijnzaad aan toe. Meng dit goed door elkaar tot een deeg. Dit zal iets plakkerig en aan de slappe kant zijn. Stevig genoeg om er stengeltjes van te kunnen rollen in je hand. Ik doe wel wat los havermout op mijn handen zodat het wat minder plakt. Leg de stengels op de bakplaat die bekleed is met bakpapier. Ongeveer 1 cm dik en 10 cm lang. Met je overige halve ei bestrijk je de stengels. De noten hak je in stukjes en die strooi je over de stengels. Druk de nootjes een beetje aan en zet de bakplaat in een voorverwarmde oven van 180 graden. Bak de stengels in zo’n 20 minuten af. Knapperig worden ze niet, vandaar een lekker krokant nootje erop.
In de tussentijd schil je de mango en snijd je het vruchtvlees eraf. De helft hiervan pureer je tot een lekkere dip. Van de andere helft zou ik op een later moment lekker genieten. Diepvries mango kun je ook gebruiken. Ik zou dan zo’n 150/200 gram gebruiken. Laat deze eerst ontdooien voordat je het pureert. Ik heb hier verse kokosrasp gebruikt. Dit is natuurlijk een hele klus om zelf te doen. Je kan ook gewoon gedroogde kokosrasp gebruiken. Dit zou ik wel eventjes roosteren in een koekenpan zodat er wat meer smaak vanaf komt.
Zet de mango dip samen met de kokosrasp naast je stengels op tafel en het smullen kan beginnen! Lekkere snack voor op een mooie lentedag in de tuin. Of voor bij een kopje thee als je bezoek krijgt.
Geniet ervan!