Indonesische soto soep gevuld met mihoen, rijst, aardappelen, tauge, en kip
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 3 uur
Dit heb je ervoor nodig:
- 1½ kg (soep-) kip, in stukken
- 2 lente-uitjes
- 1 stengel sereh
- verse gember (4 cm)
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 250 g aardappelen
- 4 eieren
- 200 g rijst
- 100 g mihoen
- 100 g taugé
Indonesische soto soep
Ingrediënten voor de boemboe:
- 10 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel gemalen ketoembar
- 2 theelepels gemalen koenjit
- 1½ theelepel gemalen djinten
- 1 eetlepel sambal trassi
Zo maak je het klaar
Schil de gember en snij deze daarna in grove stukken. Kneus de sereh en doe deze, samen met de gember, in een grote (soep-) pan. Voeg de kip toe en schenk er 2 liter water bij. Beng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat het 45 minuten koken.
Snipper de sjalotjes en pers de teentjes knoflook. Doe deze vervolgens in een vijzel en voeg hier de ketoembar, koenjit, djinten en sambal trassi bij. Vijzel al deze ingrediënten tot een smeuïge boemboe.
Neem, na 45 minuten koken, de kip uit de pan en zeef de bouillon. Haal daarna het vlees van de botten en snijd dit in kleine stukjes.
Doe wat olie in een koekenpan. Fruit de boemboe gedurende 2 minuten en giet er dan de bouillon bij. Voeg daarna het kippenvlees toe om even te laten trekken. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Schil de aardappelen en kook ze beetgaar. Kook ondertussen ook de eieren, rijst en mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd vervolgens de aardappels en eieren in blokjes.
Snijd de lente-uitjes klein en schep deze, samen met de rijst, noedels, taugé, aardappels en ei, in diepe borden. Schenk er wat hete bouillon met kip over.
Deze Indonesische soto soep smaakt lekker met gebakken uitjes, ketjap manis en/of kroepoek. Kom de soep proeven bij Restaurant Bouvigne Paradijs in Breda of maak hem zelf. Eet smakelijk!