linzensalade

Inhoudsopgave

Wat zijn linzen?

Linzen zijn eenjarige peulvruchten die oorspronkelijk uit Azië en Zuid-Europa komen. Wat je eet, zijn de zaden van de linzenplant, die gedroogd en verhandeld worden. Deze zaden zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en kleuren.

Linzen zijn erg gezond, omdat ze boordevol voedingsstoffen zitten, zoals koolhydraten, calcium, vitamine B, magnesium, kalium en zink. Ze helpen hart- en vaatziekten te voorkomen door het verlagen van het cholesterolgehalte.

Met hun nootachtige smaak zijn linzen perfect te combineren met verse kruiden zoals basilicum en koriander. Linzen worden vaak gebruikt in salades, pasta’s of stoofpotjes. Ze zijn eenvoudig te bereiden: kook ze 30 minuten in water of gebruik linzen uit blik voor een snelle maaltijd.


Ingrediënten voor Linzen Salade

Voor 6-8 personen (voorgerecht)

  • 1 ui
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1-2 tenen knoflook
  • 500 gram vastkokende linzen (bijvoorbeeld du Puy)
  • 1 rood pepertje
  • 2-4 laurierbladeren
  • 1 grote schaal gewassen gemengde slasoorten (zoals krop-, eikenblad-, rucola, postelein, spinazie)
  • Verse kruiden (bijvoorbeeld basilicum, bieslook, dragon)
  • Aceto balsamico
  • Zeezout
  • Extra vergine olijfolie
  • 200 gram schapenfeta (of uitgebakken spekjes)

Bereiding van Linzen Salade

  1. Linzen bereiden
    • Fruit de gesnipperde ui en fijngesneden knoflook in 2 eetlepels olijfolie.
    • Voeg de afgespoelde linzen toe en blus het geheel af met water (volg de kookinstructies op de verpakking).
    • Voeg het pepertje, de laurierbladeren en een beetje zout toe.
    • Laat de linzen zachtjes garen op laag vuur totdat het water bijna verdampt is. Roer zo min mogelijk om de linzen heel te houden.
  2. Salade maken
    • Maak een grote schaal gemengde salade van zoveel mogelijk verschillende slasoorten en verse kruiden.
    • Besprenkel de salade met aceto balsamico en een paar eetlepels extra vergine olijfolie.
  3. Serveren
    • Serveer de enigszins afgekoelde (of licht opgewarmde) linzen in het midden van een bord gevuld met de gemengde salade.
    • Garneer met stukjes schapenfeta (of uitgebakken spekjes), wat versgemalen zwarte peper en een sliertje olijfolie.

Eet smakelijk!

Populaire blogs

Mijn winkel tips

Bij online kookwinkel Kitchen&More vind je alles voor het bereiden en presenteren van je gerechten en het creëren van gezelligheid. Bestel je voor 20:00, dan kan je morgen al genieten. Meer dan 3000 tevreden klanten geven Kitchen&More gemiddeld een 9,2.

Nieuwe blogs

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *