Dit is het recept voor een luxe salade van zelfgemaakte aardappelsalade en gerookte zalm. Omdat het koken van de aardappels en eieren wat langer duurt (vooral omdat deze af moeten koelen), kun je deze stappen in de ochtend of de dag ervoor doen. Ook is het mogelijk de aardappelsalade van te voren klaar te maken en in de koelkast te bewaren. Zo hoef je deze alleen aan je sla en gerookte zalm toe te voegen. Een heerlijk gezond recept dus, dat je in enkele minuten klaar hebt mits je de aardappelsalade zo uit de koelkast kunt halen. |
Ingrediënten voor 1 persoon:
- Sla (Mâche of een andere soort die je lekker vindt)
- 1 à 2 aardappels
- 1 ei
- 1/4 sjalot
- Mayonnaise (en eventueel kwark of yoghurt)
- Verse bieslook
- Gerookte zalm (hoeveelheid naar smaak)
Bereiding:
1 – Kook de aardappels beetgaar en laat deze afkoelen in de koelkast (deze stap kun je bijvoorbeeld in de ochtend doen).
2 – Kook het ei hard, ook deze moet hierna goed koud zijn.
3 – Snijd de sjalot en de bieslook fijn, en de aardappels en het ei in stukjes. Meng dit alles rustig door elkaar. Voeg nu mayonnaise toe tot je de textuur hebt die je wil. Je kunt eventueel ook een eetlepel yoghurt of kwark toevoegen om minder mayonnaise nodig te hebben (waardoor het minder vet wordt).
4 – Snijd de gerookte zalm in stukjes.
5 – Neem een diep bord en leg hierin je sla, je aardappelsalade en je gerookte zalm. Met nog wat extra verse bieslook bovenop maak je het helemaal af.
Eet smakelijk!