Auteur: www.visie-in-voeding.nl
Een recept voor een super lekkere mango date taart, een origineel recept voor een feestje bijvoorbeeld!
Ingrediënten (biologische en ‘rauwe’ kwaliteit) DEEG
- 3 cups (375 gram) amandelen
- 1 ½ cup (275 gram) ontpitte dadels
- ½ cup gemalen amandelen of geraspte kokos (voor op de bodem)
- Snufje zeezout
VULLING
- 2 cups (250 gram) gedroogde mango, 20 minuten geweekt in:
- 2 cups (480 ml) water
Mango Date taart
DEEG
- Maal de amandelen in de keukenmachine tot fijn poeder, nog wel luchtig. Teveel malen maakt dat de olie vrijkomt.
- Doe dit meel in een kom (gebruik geen metalen lepel om de messen te beschermen)
- Maal de dadels in de keukenmachine. Wanneer ze te droog zijn kun je enkele theelepels olijfolie of citroensap toevoegen.
- Meng amandelmeel en dadels voor het deeg, het liefst met de hand. Wanneer het te droog blijft kun je enkele lepels water of appelsap toevoegen. Maak het deeg aan de droge kant.
- Neem een lage taartvorm met een losse bodem en sprenkel kokos of amandelmeel, om de taart gemakkelijk te kunnen uitnemen.
- Neem stukken deeg en plet dit voor in je hand. Vul de taartvorm met het deeg met een klein opstaand randje, dat dik genoeg is om niet kapot te gaan met snijden.
VULLING
- Blend de geweekte mango voor de vulling
- Giet dit in de vorm met deegbodem
- Koel de taart minstens een uur voor serveren