Deze Ommek Houria (Tunesische wortelsalade) heeft een verrassende smaak, totaal anders dan we gewend zijn van wortels. Door gebruik te maken van relatief veel knoflook en harissa (Tunesische sambal), waan je je meteen op vakantie in Tunesië. Deze salade kun je zowel warm als koud eten. Heerlijk als bijgerecht of lichte maaltijd, en ook nog eens super gezond! Zonder de tonijn maak je er trouwens meteen een lekker vegetarisch gerecht van. |
Ingrediënten voor Ommek Houria voor 2 personen:
- 300 gram wortels
- 4 teentjes knoflook
- 1 eetlepel Harissa
- 1 theelepel gemalen rode peper
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 eieren
- 1 klein blikje tonijn
- Eventueel olijven
- Zout
Bereiding:
1 – Snijd de wortels in plakjes na het schoonmaken, en kook ze in gezout water tot ze goed zacht zijn. Kook tegelijkertijd de 2 eieren (hardgekookt).
2 – Wanneer je wortels gaar zijn maak je er met een vork een puree van (er mogen stukjes in zitten).
3 – Snijd de knoflook fijn.
4 – Verwarm de 6 eetlepels olijfolie in een pan (diep genoeg om de wortels in te doen). Laat de knoflook 2 minuten in de olie garen.
5 – Voeg hierna de wortelpuree toe en meng deze goed met de knoflook en olijfolie.
6 – Na 5 minuten voeg je de harissa en de gemalen rode peper toe. Meng een minuut alles goed door elkaar.
7 – Nu is het tijd om je bord op te maken. Leg de wortelpuree in je bord, met daar boven op de tonijn, hardgekookte eieren en eventueel olijven.
Eet smakelijk!