Deze koekjes met een lichte pindakaas smaak zijn heerlijk! Je kunt de pindakaas koekjes natuurlijk het hele jaar door eten, maar omdat het bijna Valentijnsdag is heb ik er hartjes van gemaakt. Het enige dat je nodig hebt om deze hartjes te maken is de achterkant van een vork of lepel, en je handen. |
Ingrediënten voor ongeveer 25 pindakaas koekjes:
- 100 gram boter
- 180 gram suiker
- 130 gram pindakaas
- 1 ei
- 1 zakje gist
- 1 zakje vanillesuiker (of vanille extract)
- 150 gram bloem
Bereiding van het deeg:
1 – Verwarm je oven voor op 175 graden.
2 – Smelt de boter zo’n 30 seconden in de magnetron of in een pannetje.
3 – Mix de gesmolten boter met de suiker en roer tot alle suiker ‘nat’ is.
4 – Voeg de pindakaas, het ei, de gist en de vanillesuiker toe en roer goed door.
5 – Voeg beetje bij beetje de bloem toe, en blijf goed mixen. Als het deeg te veel plakt kun je een lepeltje bloem toe voegen. Soms is dit nodig omdat elke pindakaas anders is, en dus een vettere, of minder vette textuur geeft aan het deeg.
Het vormen van de koekjes:
1 – Rol kleine bolletjes (zo’n 2 à 2,5 cm doorsnede) in je handen. Druk deze plat op bakpapier of een siliconen bakplaat.
2 – Gebruik de achterkant van een vork of lepel om de bovenkant van het hartje te maken (zie foto). Met je vingers kun je de onderkant wat puntiger maken, en het hartje eventueel wat bijwerken. Zodra je het probeert zul je zien hoe makkelijk het gaat.
3 – Je kunt eventueel met een vork 2 keer op het koekje drukken om er een motief op te krijgen.
Natuurlijk kun je ook een vormpje gebruiken om sterretjes, beertjes, rondjes of wat dan ook uit te steken.
Bak de koekjes binnen 10 à 12 minuten gaar.
Ze zullen een beetje zacht uit de oven komen, en vanzelf harder worden wanneer ze afkoelen. Wacht niet tot ze in de oven al helemaal hard worden, dan zullen ze eenmaal afgekoeld moeilijk te eten zijn.
Heb je nog inspiratie nodig voor andere liefdevolle recepten? Lees dan onze compilatie van Valentijnsdag recepten.